icon

ЩО ТАКЕ ПТОЗ СІДНИЦЬ І ЯК ЙОГО ПОЗБУТИСЯ

птоз ягодиц

У наші дні велика увага приділяється естетиці сідниць, і багато людей вважають, що форма та розмір їхніх сідниць могли б бути кращими. У цій статті ми розглянемо, що таке птоз сідниць, причини птозу сідниць, а також як прибрати птоз сідниць у хірурга та у косметолога.

Що таке птоз сідниць?

Птоз сідниць – це провисання тканин сідниць. Іншими словами, це коли в’яла, обвисла шкіра закриває сідничну складку. [1] Паралельно у верхній частині сідниць виникає дефіцит об’єму, а в нижній частині виникає його надлишок, тому сідниці виглядають «квадратними».

Які причини опущення сідниць?

Старіння (гравітаційний птоз), сонячні опіки, гормональні коливання, вагітність зазвичай призводять до в’ялості, опущення шкіри сідниць. Але найпоширеніша причина птозу сідниць – значна стрімка втрата ваги, що тканина просто обвисає. Якщо схуднути швидко, без фізичної активності, косметологічних процедур для покращення еластичності шкіри – птоз попи неминучий.

Ефективні методи позбавлення від птозу сідниць:

Птоз сідниць: лікування у косметолога:

Найбезпечнішою речовиною, яку можна вводити в сідниці для збільшення, безперечно, є власний жир організму. Але не всі згодні на операцію, крім того, має бути достатньо жирових відкладень на інших частинах тіла, що провести ліпофілінг сідниць. Якщо жирових відкладень для ліпофілінгу мало, часто не показано збільшення імплантат, оскільки імплант з великою ймовірністю буде контуруватися. Тому естетична медицина у пошуках варіантів чим замінити жир для збільшення. Для омолодження обличчя використовується безліч філерів, але з тілом справи гірші.

Сьогодні часто косметологи використовують гіалуронову кислоту для надання округлих форм сідницям, але фактор безпеки цієї процедури досі не доведений.

Навіть якщо гіалуронова кислота – це м’який, безпечний філер, це все одно дуже дорогий продукт. Щоб значно збільшити сідниці, знадобиться велика кількість препарату. Крім того, до наших пластичних хірургів іноді звертаються, щоб видалити гіалуронку з сідниць через ускладнення (наприклад, міграцію філера). Не ризикуйте собою, не піддавайте своє тіло не дослідженим методам. Хоча деякі дослідження вже опубліковані, але рівень їх доказовості невисокий, краще зачекати на додаткові дослідження, які можуть безперечно підтвердити безпеку процедури. [2] Краще вибрати інші відомі, перевірені та схвалені методи збільшення сідниць.

Зміна тургору шкіри можлива за допомогою контурної пластики. Але лікарі клініки ANACOSMA віддають перевагу апаратним методикам, як результативнішим.

Опущення сідниць також ефективно можна лікувати за допомогою апаратних методик. Наприклад, підтяжка в’ялої шкіри, лікування целюліту, схуднення всього за 1 курс на апараті EXIMIA. Під час сеансу поєднуються різні насадки (вакуумно-роликовий масаж з технологією радіоліфтингу плюс алмазне мікрошліфування), які:⠀

  • Поліпшують обмінні процеси у клітинах: шкіра тіла стає гладкішою, зменшується бугристість, повертається рівний тон.⠀
  • У клітинах запускається процес вироблення колагену – шкіра стає пружною, молодою.
  • Ефект бодіконтурингу: контури тіла стають жіночними, плавними.

Перші результати помітні після першого сеансу – до мінус 3 см! Але виражений птоз процедура не виправить, у такому разі необхідно підходити до лікування комплексно.

Пацієнтам, у яких немає достатньо жирових відкладень для ліпофілінгу, може підійти процедура скульптурування тіла truSculpt flex. Відмінна технологія для тих, хто прагне накачати м’язи сідниць, зробити форми округлими та не має часу на реабілітацію.

Завдяки технології неінвазивної багатоспрямованої стимуляції (MDS), truSculpt flex може генерувати 54 000 скорочень за сеанс, імітувати 5 різних тренувань. Простіше кажучи, truSculpt® Flex+ є електричною машиною для стимуляції м’язів. Апарат схвалений FDA [3], і використовує запатентовану технологію багатоспрямованої стимуляції для впливу на певні області м’язів, що імітують рухи, які ми робили б у спортзалі. Однак від тренування це відрізняється тим, що робиться за 15-30 хвилин. Також тренером виступає лікар-естетист, який постійно стежить за вашим станом, щоб допомагати збільшувати або знижувати інтенсивність у разі потреби. Ви можете побачити видимі результати лише за чотири процедури truSculpt flex.

Хірургічні :

Збільшення сідниць власними жировими клітинами відбувається за рахунок попереднього забору жиру з донорської зони там, де є надлишок підшкірної жирової клітковини (складка повинна бути більше 2 см), спеціальної підготовки та подальшого введення підготовлених жирових клітин в область сідниць.

Пластичний хірург здійснює забір жиру та після підготовки вводить його за допомогою канюлі через невеликі проколи. Розмір проколу у місці забору до 3-4 мм, у місці введення – до 1-2 мм. Найбільш підходящими місцями для забору, з достатньою кількістю жирової клітковини, є живіт, область талії, зовнішня, рідше – внутрішня поверхня стегон. Для забору жиру пластичні хірурги клініки ANACOSMA використовують найбезпечнішу у світі ліпосакцію – нутаційно-вібраційну на бельгійському апараті Euromi. Оскільки за цієї технології вібрує тільки кінчик канюлі, тому вплив відбувається тільки на жирові клітини, не зачіпає сусідні тканини. Крім того, нутаційна ліпосакція найкраще зберігає жирові клітини, що підвищує відсоток їхньої приживаності при ліпофілінгу.

Залежно від того, яке завдання: збільшення сідниць, корекція їх форми, корекція асиметрії або заповнення невеликих дефектів (ямок або западин) може знадобитися різна кількість жиру від 10-20 мл до 400-500 мл на бік.

Жінкам із недостатньою товщиною жирової клітковини можна рекомендувати набрати трохи ваги перед операцією. Особливо це вигідно в тих випадках, коли при наборі ваги жир відкладається нерівномірно, а в місцях жирових пасток, звідки його можна легко забрати.

Існує така операція, як аугментаційна глютеопластика, тобто. збільшення сідниць з допомогою імплантатів. На перший погляд здається, що збільшення сідниць імплантатами має багато переваг над ліпофілінгом: не потрібно забирати жир, можна збільшити сідниці до будь-якого бажаного розміру через невеликий підягідний розріз отримати постійний ефект. Але насправді виявляється, що все не так просто, методика має багато недоліків. Почнемо з того, що якщо ліпофілінг можна виконувати під місцевою анестезією, установка імплантатів обов’язково вимагає наркозу. Реабілітаційний період значно важчий за больовим відчуттям, після ліпофілінгу больових відчуттів пацієнт майже не відчуває, оскільки жировий шар бідний на нервові закінчення. Після встановлення імплантатів дуже жорсткі обмеження протягом першого місяця до приживлення імплантатів, які виходять із того, що на імплантати не можна тиснути: не можна сидіти, не можна спати на спині. Якщо спати на боці, то так, щоб на імплантати не було тиску.

На жаль, вибір форми сідничних імплантатів невеликий і їх індивідуальний підбір для створення ідеальних контурів для різних пацієнтів скрутний. Так само міфом є ​​те, що можна збільшити сідниці на стільки, скільки хоче пацієнт. Це не так. Імплантат ставиться під сідничний м’яз і якщо він тонкий, то великий імплантат буде контурувати, створювати нерівність форми. Адже слабко виражена сідничний м’яз часто зустрічається у пацієнтів, які бажають збільшити сідниці, власне, через це вони незадоволені формою та розміром своїх сідниць.

Птоз сідниць: вправи

Якщо ж ви не готові до будь-яких процедур плюс готові наполегливо займатися, ви можете спробувати досягти округлих форм сідниць самостійно.

Вправи від птозу сідниць існує величезна кількість, перерахувати їх все неможливо, але ми підготували три найпопулярніші:

  1. Сідничний (тазовий) місток . Ляжте на спину, зігніть коліна, ступні на підлозі на відстані 30-40 сантиметрів від сідниць. Напружте корпус, потім натисніть на п’яти і стисніть сідниці, щоб підняти стегна до стелі. Затримайтеся на дві секунди в цьому положенні, перш ніж почати опускатися. Повторіть 20-30 разів.
  2. Випади – дуже ефективна вправа від птозу сідниць. Встаньте прямо, потім зробіть великий крок уперед правою ногою, наступаючи на ліву подушечку. Руки з боків. Це ваше вихідне становище. Звідси зігніть коліна та нижню частину тіла, поки стегно та коліно не будуть зігнуті під кутом 90 градусів, при цьому зчепивши руки перед грудьми. Тримайте до 30 секунд.
  3. Підйом зігнутої ноги стоячи рачки. Встати на карачки поверх килимка. Тримайте праве коліно зігнутим під кутом 90 градусів, коли ви піднімаєте ногу в повітря, поки ваше тіло не утворює пряму лінію від плечей до коліна, ваш правий носок відштовхується до стелі. Зворотний рух, щоб повернутися на початок.

Висновок

Надати сідницям підтягнутого вигляду можна за допомогою різних методик, головне вибрати надійну клініку з професіоналами своєї справи. Не давайте своє тіло під небезпечні процедури, ви у себе одні!

Список використаної літератури:

  1. Gonzalez, R. Etiology, Definition, and Classification of Gluteal Ptosis. Aesth Plast Surg 30, 320–326 (2006).
  2. De Meyere B, Mir-Mir S, Peñas J, Camenisch CC, Hedén P. Stabilized hyaluronic acid gel for volume restoration and contouring of the buttocks: 24-month efficacy and safety. Aesthetic Plast Surg. 2014 Apr;38(2):404-12.
  3. FDA Approval

    Будь ласка вкажіть зручний для вас час та спосіб зв'язку