icon

Шкіра шиї та декольте – «зрадники», за якими потрібно стежити!

Правила догляду за шкірою шиї та зони декольте

Що важливо змінити у своєму щоденному ритмі?

Процедури для шиї в кабінеті у косметолога

Шкіра шиї та зони декольте набагато тонша, ніж шкіра обличчя, до того ж менш пружна. Це пояснюється малою кількістю підшкірної жирової клітковини та низькою активністю сальних залоз. Суха шкіра цих зон, що регулярно перебуває в контакті з одягом, старіє швидше, ніж шкіра обличчя і зрадливо видає ваш вік.

Давайте розберемося в причинах появи зморшок у зоні шиї та декольте:

  • Особливості будови – тонка шкіра та нестача сальних залоз;
  • Радикальні курси голодування – саме з цих зон йде жир насамперед;
  • Неправильне положення під час сну (висока подушка, поза «ембріона»);
  • Неправильна постава – опущені плечі, довго опущена голова під час роботи;
  • Сонце – перебування на сонці без сонцезахисних засобів у зоні шиї та декольте призводить до вираженого фотостаріння, з’являються сухість, зморшки, пігментні плями;
  • Неправильно підібраний бюстгальтер призводить до утворення зморшок у ділянці декольте. Також небезпечно для цієї зони відмова від бюстгальтера (гравітацію ніхто не скасовував), відбувається розтягнення шкіри декольте.

Звичайно, в 30 років це ще не актуально, але ближче до 40, Ви обов’язково пошкодуєте про те, що не приділяли належної уваги шиї. Що ж робити? Відповідь банальна і проста – доглядати!

Отже, деякі правила догляду за шкірою шиї та зони декольте:

Косметологи виділяють 3 групи жінок, схильних до раннього старіння шиї:

  1. представниці астенічного типу. Це худорляві жінки витонченої статури. У них тонка шкіра, знижений вміст підшкірного жиру та погано розвинена мускулатура (у т. ч. і платизма – м’яз шиї). У астеників швидко виявляються перші ознаки старіння: дрібні мімічні зморшки, в’ялість шкіри у зоні декольте;
  2. жінки з зайвою вагою в районі шиї та підборіддя. Пластичні хірурги та косметологи називають такі жирові відкладення кільцями Венери. Це поперечні складки. Часто в комплексі йде друге підборіддя та зморшки біля мочки вуха. З кільцями Венери та жировими складками навіть при нормальній вазі та мінімальній кількості мімічних зморшок жінка виглядає старшою за свій вік. За допомогою сучасних омолоджуючих процедур у Києві в клініці ANACOSMA легко позбутися такого дефекту;
  3. працюють за комп’ютером. Неправильна посадка за монітором, не якісно підібраний стілець чи стіл змушує низько нахилятися та витягати голову вперед. У такому положенні швидко утворюються поперечні складки на шиї і спостерігається в’ялість в районі декольте навіть у молодших 25 років.

Не розтягуйте і не розтирайте шкіру в цій зоні. Вибирайте «м’які» засоби догляду (молочко, термальна вода, гідрофільна олія). Не рідше, ніж раз на тиждень робіть пілінг цих зон (надайте перевагу пілінгам з АНА-кислотами). Регулярно наносьте зволожуючий крем, а для зрілої шкіри ще й поживний. Регулярно балуйте шкіру цих зон живильною маскою. Використовуйте сонцезахисні засоби.

Що важливо змінити у своєму щоденному ритмі?

Щоб довше виглядати молодо, мати гарний овал обличчя, варто переглянути свої повсякденні звички:

Правильна поза при роботі за комп’ютером. Для цього не закидайте ногу на ногу, сидіть рівно, не опускаючи голови. Підтримає м’язи спини у правильному положенні, рівномірно розподілить навантаження на хребет якісний офісний стілець з можливістю регулювання положення спинки, сидіння та висоти під конкретного співробітника.

Не напружувати м’яз шиї під час занять спортом. Платизму — не той м’яз, який любить навантаження. Щоб не напружувати її, не потрібно тягнути себе за голову під час коливання преса або виконання гіперекстензії. При виконанні планки правильно дивитися на підлогу, а не витягувати шию, напружуючи її.

Гімнастика шиї. Щоденні вправи протягом 10 хвилин гарантують хороший кровообіг та тренування м’язово-зв’язувального апарату. Для молодості та краси шиї рекомендується комплекс:

  • повільно повертайте голову вліво та вправо. Вправи виконуйте з максимальною амплітудою. При русі дивіться на підлогу і вперед;
  • підніміть голову, відкривши рота. У такому положенні витягніть нижню щелепу максимально вперед. Затримайтеся на 10 секунд. Розслабтеся та опустіть голову. Повторити 5 разів;
  • повторіть чітко і голосно звуки І, О, У. Намагайтеся максимально напружувати м’язи шиї та рота;
  • з’єднайте долоні рук на рівні грудей і стисніть їх із силою, щоб груди напружилися, повторіть 10 разів;
  • сядьте перед столом, поставте лікті на стіл і впріться стиснутими кулаками під підборіддям, упріться ліктями рахуючи до семи, розслабтеся, повторіть 10 разів;
  • відкиньте голову назад, напружуючи шию та груди, замріть на 30 секунд, розслабтеся, повтор 10 разів.

Самомасаж шиї. Ефективна профілактика раннього старіння шкіри. Нанесіть на зону легке масажне масло. Розташуйте подушечки пальців лівої та правої руки внизу біля ямки. Повільно рухайтеся пальцями вгору. Намагайтеся погладжувати шкіру, а не розтягувати її.

Щодня доглядайте за зоною декольте та шиєю. Починаємо з очищення та тонізації, разом зі шкірою обличчя очищаємо та тонізуємо шкіру шиї та декольте. Для цього краще підійде косметичне молочко. Один або два рази на тиждень обробляємо шкіру ніжним скрабом – ця процедура допоможе видалити відмерлі клітини та покращити обмінні процеси у шкірі. Відмінний засіб для тонізації – контрастний душ – чергування холодної та гарячої води. Добре зміцнюють структуру шкіри крижані обтирання – з цією метою використовують кубики льоду, приготовані з відварів ромашки, звіробою. Вранці та ввечері на очищену шкіру треба наносити спеціальні креми та лосьйони. Вони, на відміну від засобів для обличчя, жирніші, багаті на поживні засоби, легкої консистенції. Це необхідно для живлення дерми, яка більш тонка, має менше сальних залоз, ніж шкіра в інших частинах тіла.

Перевірений варіант: крем від Sothys для догляду за шкірою шиї та декольте. За умови регулярного використання цей крем допомагає підтримувати молодість та тонус шиї та декольте, а також захищає шкіру. Призначений для шкіри з першими ознаками старіння, для шиї з першими зморшками, для млявої шкіри. Можливі 2 форми використання – курс лікування чи профілактика старіння шкіри. Основний компонент – екстракт біологічних протеїнів – дає відмінний ефект, що регенерує. Французьку косметику Sothys використовують найелітніші СПА-салони світу – готелі Хаятт (XYATT), ІнтерКонтиненталь (InterContinental), Шератон (Sheraton). Клієнти клініки АНА-КОСМО мають унікальну можливість пройти професійні процедури на косметиці Sothys плюс використовувати засоби домашньої лінії для отримання найкращого результату.

Любителі натуральної косметики наносять на ніжну шкіру підігріту олію – оливкову, жожоба, кокосову в натуральному вигляді або як компреси, обгортання. Важливо правильно наносити засіб. Лосьйон або маску наносять масажними лініями від центру до периферії знизу вгору.

Процедури для шиї в кабінеті у косметолога

Для боротьби з раннім старінням шкіри шиї та декольте косметологи “АНА-КОСМО” пропонують апаратні та ін’єкційні методики. Для перших використовуються прилади, які за допомогою ультразвуку прибирають жирові відкладення, підвищують пружність м’язів та активізують синтез еластину та колагену. В ході ін’єкційних процедур в зону вводять активні компоненти, гіалуронову кислоту, коензими та ботулотоксин для запобігання появі зморшок, розгладження існуючих дефектів.

Залежно від типу проблеми косметологи пропонують клієнтам такі процедури, що омолоджують:

  • Дрібні зморшки на шиї коригуються за допомогою біоревіталізації. Безпечна процедура з використанням гіпоалергенного препарату – гіалуронової кислоти. Ця речовина синтезується самим організмом. Кислота затримує вологу, запускає механізм вироблення еластину та колагену. Процедура вимагає відновлення, а сліди від ін’єкцій (папули) проходять за кілька годин. Ефект від біоревіталізації триває до 6 місяців;
  • “Кільця Венери” – процедура бланшингу . Це ін’єкційна процедура. У зморшку вводять філер (препарат Belotero на основі гіалуронової кислоти. Процедура не вимагає підготовки та відновлення. Додатково для швидкого результату підключають ультразвуковий ліфтинг апаратом Альтера. Процедура активізує синтез еластину та колагену для ліфтингу. 
  • Друге підборіддя — ін’єкції ліполітиків чи ферментів. Препарати діють на клітини жирової тканини. Адипоцити починають зруйнуватися та виводяться природним шляхом через лімфу. Додаткове застосування апарату Альтера пришвидшує процес. Після пари сеансів ультразвукового ліфтингу шкіра, що провисає, підтягується, формується овал Нефертіті. Обличчя стає молодшим, вигляд свіжішим.
  • Поздовжні тяжи або «шию індички» коригуються ін’єкціями ботулотоксину Ксеомін . Препарат блокує передачу нервових імпульсів платизму. М’яз шиї перестає напружуватися. Поздовжні тяжі розгладжуються. Робота з ботулотоксином у районі шиї потребує високої кваліфікації косметолога та якісного препарату.

Для вибору процедури омолоджування радимо записатися на первинну консультацію до лікарів. Фахівці складуть індивідуальний курс відновлення краси шиї та овалу обличчя.

Хусід Ольга Володимирівна
дерматолог-косметолог клініки ANACOSMA

    Будь ласка вкажіть зручний для вас час та спосіб зв'язку