icon

П’ять правил здорової гарної засмаги

Правило 1. Підготувати шкіру.

Підготовку шкіри до засмаги можна розпочинати в домашніх умовах за кілька тижнів до відпустки за допомогою препаратів для штучної засмаги у вигляді різноманітних кремів, лосьйонів. Ці препарати містять вітаміни з каротином, які сприяють активізації захисних функцій клітин вашої шкіри. Ділюсь секретом – раджу провести скрабування шкіри щоб відлущити відмерлі клітини – так засмага лягатиме рівніше без плям.

Правило 2. Захистити очі.

Скло в окулярах повинно не тільки захищати нас від яскравого світла, але і бути фільтром проти ультрафіолетових променів, щоб шкідливе випромінювання сонця не пошкоджувало зіниці ока та ніжної шкіри навколо очей.

Правило 3. Нанести сонцезахисний засіб.

Краще раніше ніж пізніше. Одна з багатьох помилок – це нанесення крему на пляжі. Засіб починає діяти не відразу, і щоб уберегти шкіру від сонячного опіку, наносити його потрібно перед виходом з готелю або будинку, причому товстим шаром, щоб на шкірі утворилася сонцезахисна плівка. Намагайтеся повторно наносити сонцезахисний засіб після кожного купання

Правило 4. На пляж без макіяжу.

Пам’ятайте, що макіяж, який ви звикли щодня наносити на обличчя, під дією сонячних променів розплавиться і перетвориться на щось, що нагадує маску для обличчя. Те, що підходить для повсякденного життя, не підходить для пляжу. Якщо не можете зовсім обійтися без макіяжу, використовуйте тональний крем із сонцезахисною властивістю.

Правило 5. Не спати на пляжі.

Ідеальний час для виходу на пляж – через годину після раннього сніданку. Шкідливість ультрафіолетових променів у післяобідній годині у порівнянні з ранком у 1,5 рази збільшується. Під час засмаги не рекомендується спати, тому що можете схопити опік чи сонячний удар.

І кілька корисних порад:

Категорично не рекомендується засмагати до або після фізичного навантаження. Також не варто постійно чергувати сонячні ванни з купанням: це велике навантаження на організм. Обідати найкраще нещільно, з великою кількістю овочів і можливими фруктами, використовуйте різні види салатів з великою кількістю зелені.

Насолоджуйтесь відпочинком!

    Будь ласка вкажіть зручний для вас час та спосіб зв'язку