Британські дослідники порівняли стан шкіри 20 жінок віком від 21 до 47 років. Половина з них щодня з’їдали по 5 чайних ложок томатної пасти, змішаної з 10 г оливкової олії, а друга половина вживала лише олію. Через 12 тижнів вчені оцінили, як шкіра жінок реагує на вплив ультрафіолетових променів. Учасниці експерименту, які їли томатну пасту, були на 33 відсотки краще захищені від шкідливого впливу сонячного світла. Це виявлялося у меншому почервонінні шкіри та пошкодженні ДНК її клітин. Крім того, лабораторний аналіз показав, що в шкірі збільшився вміст проколагену – молекули, яка відповідає за її структуру та еластичність. Звичайно, вживання оброблених помідорів не зробить людину невразливою перед сонцем. Тим не менш, вони можуть бути корисним доповненням до використання сонцезахисних кремів та закритого одягу.
Для розвантажувального дня відмінний засіб – 1.5 кг помідорів: добре очищає кишечник, виводить зайву рідину і покращує колір обличчя.