icon

Догляд за руками: правила щоденного догляду в домашніх умовах

Руки та шия першими зрадливо видають вік жінки. Старіння чутливої ​​поверхні кистей відбувається через:

  • атрофії підшкірної клітковини;
  • випинання вен;
  • скелетизації кісткових структур руки.

Якщо ви помітили в’ялість шкіри на кистях, вікову пігментацію, сухість і лущення, пігментні плями, то настав час познайомитися з методами домашнього догляду та профілактики старіння шкіри рук.

Базові поради щодо догляду за шкірою рук

Шкіра долонь позбавлена ​​сальних залоз і в 4 рази тонша за шкіру обличчя. Тому лише грамотний регулярний догляд здатний уповільнити старіння. Для молодості та легкості необхідно слідувати порадам дерматологів:

1. вранці та ввечері + після кожного контакту з водою наносити зволожуючий, живильний крем з екстрактами бджолиного воску, алое віра, меду;

2. витирайте кисті та пальці легкими рухами, м’яким рушником;

3. полюбіть скраби для рук. Це мають бути спеціальні дрібноабразивні засоби. Скрабування шкіри знімає ороговілі частинки, стимулює кровообіг і підвищує проникність поживних речовин;

4. привчіть себе всю вологу роботу виконувати у гумових рукавичках, не пересушуючи зайвий раз руки;

5. на відпочинку на пляжі сонцезахисний засіб наносите на шкіру рук, а не тільки на обличчя та шию;

6. балуйте себе парафіновими ваннами раз на тиждень. Розтопіть 70 г косметичного парафіну на водяній бані. Нанесіть на руки жирний живильний крем і опустіть у ванну з парафіном. Витягніть руки і дайте засобу охолонути. Повторюйте процедуру, доки шар парафіну не досягне 3 мм. Далі надягніть бавовняні рукавички та відпочивайте 20 хвилин. Після цього видаліть парафін і ще раз нанесіть крем;

7. При температурі нижче 5 градусів завжди надягайте рукавички.

Правила догляду за шкірою рук у холодну пору року

Перепади температур, низька вологість – випробування для шкіри рук. Тому в зимовий час до живильного крему додайте спеціальні маски для рук, парафінотерапію, обгортання, масажі з косметичними маслами. Такий підхід живить, зволожує поверхню долонь, захищаючи від лущення та пересушування. Також тим, у кого мерзнуть руки, допоможуть контрастні ванни. Процедура зміцнить судини, налагодить кровообіг та збереже пружність дерми.

Віковий догляд за шкірою рук (після 30, 40, 50)

  • 30+ Одного зволожуючого крему з гліцерином мало. Додати раз на тиждень пілінг з АНА кислотами, цукровий скраб, масаж підігрітим маслом. При нанесенні будь-якого живильного або захисного засобу приділяйте увагу кистям та долоням, кутикулі та кінчикам пальців.
  • 40+ Перегляньте засоби побутової хімії. Віддавайте перевагу продуктам з нейтральним рН, не використовуйте йоржики та щітки з дроту, мийте посуд чи підлогу лише у гумових рукавичках.
  • 50+ Крім домашнього харчування та зволоження активно підключайте салонні процедури, що омолоджують. Кислотні пілінги, біоревіталізація, плазмотерапія повернуть час назад і позбавлять вікових ознак старіння.

Профілактика для красивої та молодої шкіри рук

  • для зняття лаку використовуйте засіб без ацетону;
  • акуратно промочуйте вологу м’яким рушником, а не жорстко тріть шкіру;
  • мийте руки у воді кімнатної температури;
  • не забувайте про рукавички в холодну пору року;

Домашні рецепти та народні рецепти з догляду за шкірою рук:

Зберегти ніжність шкіри та захистити від дрібних зморшок на кистях можуть саморобні креми та маски. Всі рецепти підійдуть для використання в домашніх умовах і коштують копійки:

  • вівсяний пілінг. Зваріть звичайну вівсянку без олії на воді. Столову ложку каші змішайте з оливковою олією і чайною ложкою меду. Нанесіть на руки на 10 хвилин, зверху надягніть целофанові рукавички. Після цього злегка помасажуйте вівсяну маску. М’які висівки послужать легким пілінгом, а екстракти вівса, олії та меду живлять та зволожують дерму;
  • тепле картопляне пюре змішайте з пів чайної ложки гліцерину та 2 краплями лимонного соку. Маску нанесіть на пензлі на 10 хвилин. Кислота цитрусових замінить кислотний пілінг, а тандем крохмалю та гліцерину зволожують та живлять дерму;
  • суміш одного яєчного жовтка, меду та оливкової олії нанесіть на шкіру на 5 хвилин. Залишки засобу приберіть паперовою серветкою, після чого промийте руки теплою водою. протеїни яйця та меду підвищують пружність шкіри, оливкова олія живить, прибирає лущення та подразнення шкіри;
  • гіперпігментацію на кистях прибирають масками зі сметани з лимонним соком. Засіб залишають на 5 хвилин, потім наносять товстий шар зволожуючого крему.

Професійне омолодження рук у косметолога:

Косметологи клініки ANACOSMA мають солідний арсенал послуг, що дозволяють омолодити шкіру рук і провести профілактику старіння.

Мезотерапія — ін’єкції, що омолоджують, в ході яких косметолог поверхнево вводить препарати в дерму. До складу мезококтейлю може входити до 60 компонентів (гіалуронова кислота, ензими, вітаміни, мінеральні речовини, амінокислоти). Маніпуляція зволожує, живить шкіру та стимулює її до омолодження та оновлення, відновлює нормальну роботу клітин, видаляє перші ознаки старіння шкіри, профілактує подальше старіння. Процедура підійде із 30 років. Необхідно від трьох сеансів.

Біоревіталізація – теж ін’єкційна процедура. У ході процедури вводять у шкіру лише гіалуронову кислоту. Маніпуляція зволожує суху шкіру, відновлює тургор поверхні, розгладжує дрібні зморшки. Процедура рекомендована пацієнтам з дрібнозморшкуватим типом старіння, сухою шкірою рук та показана з 25-30 років. Біоревіталізацію проводять курсами у кількості 4-10 сеансів. На мезотерапію та біоревіталізацію можна записуватися з 25 років. Процедура курсова – від 3 сеансів.

Ін’єкції філера Радіес . Гідроксіапатит кальцію запускає механізми синтезу еластину та колагену, що робить шкіру пружною, усуває в’ялість. Також він моментально заповнює порожнечі, зменшує прояв скелетизації кісткових структур. Препарат є безпечним для організму. Процедура введення філера займає 10 хвилин, а результат триває до 1,5 років.

Ін’єкції плазмотерапії Ендорет . Це косметична процедура омолодження рук за допомогою плазми клієнта. У пацієнта відбирають венозну кров. На центрифузі поділяють її на плазму та формені елементи та вводять у шкіру рук. Речовина запускає регенерацію на клітинному рівні, повертаючи еластичність, пружність шкіри, вирівнюючи її тон, позбавляючи в’ялості та вікової пігментації. Для омолодження потрібно від двох процедур, а результат від плазмотерапії триває до 1,5 років.

Ліпофілінг рук. Цю процедуру виконує лише пластичний хірург — наповнення порожнеч і вирівнювання поверхні за рахунок підшкірних ін’єкцій жирової тканини клієнта (попередньо хірург забирає жир з інших зон за допомогою процедури ліпосакції). Жир містить багато стовбурових клітин. Тому ліпофілінг запускає механізм регенерації дерми, синтез еластину та колагену, тон шкіри вирівнюється, вона стає щільною та молодою. Достатньо однієї процедури, щоб омолодити шкіру, прибрати вени, що виступають, скелетизацію. Ліпофілінг проводять під місцевим знеболюючим.

Ін’єкційні процедури мають протипоказання. Це аутоімунні захворювання, вагітність, онкологія, туберкульоз, ВІЛ, індивідуальна нестерпність. У решті випадків уколи краси допоможуть продовжити молодість делікатної шкіри рук.

Макаренко Оксана Олегівна
лікар-косметолог клініки ANACOSMA

    Будь ласка вкажіть зручний для вас час та спосіб зв'язку