icon

Возрастные изменения кожи лица у мужчин

7018

Догляд за шкірою обличчя та косметологічні процедури вже давно не вважаються прерогативою жінок. Чоловіки також хочуть зберегти зовнішню і внутрішню молодість. Тим більше, що доглянутість є однією з ознак спроможності та успішності чоловіка.

Старіння шкіри у чоловіків відбувається пізніше за жінок. Це зумовлено відмінністю гормонального фону та вищим вмістом колагену (на 25-30%) та меланіну. У той же час, у чоловіків активніша робота сальних і потових залоз. Все це впливає на особливості догляду за шкірою обличчя у чоловіків.

Щоб тон шкіри був рівним, без жирного блиску, чоловікам необхідно регулярно проводити глибоке очищення і використовувати загоєння після гоління, тому що регулярне гоління травмує шкіру.

Домашній догляд за шкірою обличчя

Омолодження шкіри для чоловіків слід проводити за допомогою домашніх засобів догляду в комбінації з косметологічними процедурами. При домашньому догляді:

  • Регулярно очищати шкіру засобами. Серед обов’язкових засобів догляду: гель для вмивання, тонік та крем. Багато чоловіків використовують спиртовмісні лосьйони після гоління. Такі лосьйони сушать шкіру, порушуючи її структуру. Вибираючи косметичний засіб після гоління, важливо звертати увагу, щоб він не містив спирту. Краще після гоління та вмивання використовувати зволожуючий крем. Вибір чоловічої косметики набагато менший, ніж жіночої. Використовувати жіночі засоби для догляду можна, але краще підбирати ті, які призначені для комбінованої та жирної шкіри. Косметичні засоби рекомендується вибирати однієї лінії та краще проконсультуватися з хорошим косметологом. Правильний догляд допомагає живити та зволожувати шкіру, а також уникати жирного блиску та висипань.
  • Водний баланс. Щоденною нормою прийнято вважати 2 літри води, або не менше 1,5 літри на добу. Соки, чай та кава — не рахуються. Вода живить клітини шкіри та продовжує молодість. Якщо додавати у воду сік лимона з м’ятою, то з організму активніше виводиться токсини, покращиться обмін речовин, імунний фон.
  • Відмова від шкідливих звичок, таких як надмірне вживання алкоголю та куріння. Вже через місяць чоловіча шкіра набуде світлішого і здоровішого вигляду, піде набряклість.

Чоловікам, як і жінкам, для омолодження шкіри обличчя, рекомендується робити зволожуючі маски. У домашніх умовах для жирної шкіри добре підійде маска із петрушки. Подрібніть 40-50 г зелені. Залийте склянкою молока та доведіть до кипіння. Після того, як маска охолола, процідити і нанести на обличчя. Ефект: розгладжування зморшок, зменшення жирності шкіри.

Для того, щоб звузити пори, рекомендується маска з вівсянки. Залити 2 ст. л. геркулеса окропом і накрити кришкою на 20 хвилин. Процідити і нанести на півгодини.

Позбутися зморшок допоможе маска з огірка, мигдальної олії та жовтка. Огірок потрібно натерти на тертці, додати олію і жовток і збити. Маску добре потримати 40 хвилин.

Для харчування шкіри використовуйте маску із банана, йогурту, меду. Інгредієнти розмішати та нанести на 10 хвилин на обличчя.

Косметологічні процедури омолодження чоловічого обличчя

При появі перших вікових змін чоловікам, крім домашнього догляду, необхідно вдаватися до послуг професійних косметологів. З рекомендованих процедур омолодження обличчя у чоловіків:

  1. Ін’єкції філером Радіес . Показання: недостатній об’єм, опущення тканин. Препарат має потрійну дію: створює об’єми тканин, заповнює зморшки, омолоджує і підтягує шкіру (стимулюють вироблення власних колагенових волокон)
  2. Ін’єкції ботулотоксинів . Показання: мімічні зморшки на лобі, міжбрівці, навколо очей. Найсучаснішим і найбезпечнішим з ботулотоксинів вважається препарат Ксеомін. Він м’яко блокує роботу м’язів, зберігаючи міміку. Результат дотримується до 6 місяців.
  3. Процедури на апараті безопераційного ліфтингу Альтера . Рекомендовані при вікових змінах. Апарат впливає на шкіру сфокусованою ультразвуковою хвилею на рівні 5 мм, на SMAS-шарі. Раніше на цьому шарі міг працювати лише хірург. За допомогою ультразвуку відбувається підтяжка контуру обличчя, виражених носогубних зморшок, брилей, другого підборіддя, а також навислих повік. Ефект після процедури часто прирівнюють до хірургічної підтяжки обличчя. Достатньо однієї процедури.
  4. Програми омолодження чоловічого організму , які включають плазмоферез, детокс-крапельниці і крапельниці, що насичують організм мікроелементами і вітамінами. На відміну від вітамінів у таблетках, засвоюваність яких досягає лише 10%, крапельниці дозволяє збільшити цей відсоток до 70%. Такі програми дозволяють повернути молодий колір обличчя, розгладити зморшки та повернути енергію.

Хірургічні методи омолодження обличчя

Обличчя у чоловіків старіє повільніше за жіноче. Але з віком (особливо після 50) косметичні процедури не дають такого вираженого ефекту. У такому разі можна вдаватися до хірургічних методів омолодження чоловічого обличчя. Серед них найпопулярніші:

  1. Блефаропластика – операція з підтяжки верхніх повік та усунення мішків під очима. Проводиться верхня, нижня або кругова (обидва види пластики). При сильно нависаючих повіках, виражених мішках під очима. Операція дозволяє повернути «відкритий» та молодий погляд. Нижня проводиться без шрамів, верхня може залишати ледве помітний шрам у складочці повіки, не помітний звичайному погляду.
  2. Підтяжка чола і брів – операція для усунення глибоких зморшок на лобі, повіках, що нависають, сильному опущенні брів. Пластика розгладжує зморшки, піднімає брови до природного їх молодого виду. Невеликі надрізи робляться у волосяній частині, тому шрами після операції не помітні.
  3. Лігатурний ліфтинг . Показання: коли потрібно підтягнути обличчя чоловікові (контур обличчя) і коли альтернативні безопераційні методики підтяжки, вже не дають необхідного результату. Проводиться за рахунок введення в глибокі шари обличчя спеціальних ниток, які підтягують ділянки обличчя, що відвисли.

Порівняльна таблиця методик

Назва основні переваги Реабілітація
Альтера Ліфтинг шкіри обличчя, Ліфтинг середньої третини обличчя, Формування чіткого овалу, Підтяжка шкіри шиї та декольте Остаточний результат настає лише через 6 місяців
Ін’єкції Ксеоміін Розгладжування зморшок на лобі та в міжбрівній зоні Ефект дотримується до 6 місяців
Блефаропластика Усунення мішків під очима Після операції на повіках тримається набряклість
Підтяжка чола та брів Розгладжує глибокі зморшки на лобі, створює ефект високого чола, підняття лінії брів. Ефект тримається до 10 років Перший час потрібно носити спеціальну компресійну пов’язку

Омолодження чоловічого обличчя, так само, як і жіночого, вимагає багато уваги та часу. Однак при правильному догляді та своєчасно проведених процедурах молодість обличчя вдасться зберегти на довгі роки.

Денищук Павло Андрійович
завідувач відділення хірургії, пластичний хірург

    Будь ласка вкажіть зручний для вас час та спосіб зв'язку