icon

Погляд через вуаль

Густі, довгі, розкішні вії – мрія багатьох жінок! Довгі, загнуті догори, блискучі вії напрочуд прикрашають очі, роблять погляд чарівним! Існує безліч способів для того, щоб зробити вії довгими і густими – ми їх покриваємо тушшю, підкручуємо, навіть нарощуємо, але, на жаль, увечері іноді забуваємо залицятися до них. В результаті, в деяких випадках вії починають слабшати чи випадати!

На ринку в даний час існує безліч засобів для росту вій. Як же в них розібратися?

Практично у всі засоби для росту вій входить штучно синтезована речовина простагландин. Спочатку воно входило в препарати від глаукоми, зменшуючи тиск. Тоді лікарі і звернули увагу: чим довше застосовуються краплі, тим густішими вії стають. Відкриття взяли на озброєння трихологи, використовуючи простагландин для лікування гіпотрихозу повік. А потім естафету підхопила косметична індустрія, почавши випускати засоби для росту вій.

Побічні ефекти при використанні простагландинів:

  • свербіж та почервоніння очей
  • потемніння шкіри повік, подразнення очей, сухість в очах і почервоніння повік може викликати посилення коричневої пігментації райдужної оболонки ока, будь-яке потемніння райдужної оболонки очей зазвичай є незворотним і не зникає з часом
  • можливе зростання волосяного покриву на шкірі у тих місцях, де відбувається часте дотик із препаратом
  • можуть виникати відмінності в довжині, товщині, пігментації, кількості та напрямку зростання вій на різних очах

Щоб вії краще росли, треба їх «підгодувати». Тому до складу практично всіх засобів для росту вій входять ефірні олії та жиророзчинні вітаміни (груп А і В). Волоски стають товстішими, зволожуються, набувають здорового вигляду – створюється ефект густих вій. Але зловживати та довгостроково використовувати засоби з маслами не варто, оскліьки можлива закупорка сальних залоз та розвиток запалення

Останнім часом на ринку з’явилися препарати на основі найновішого комплексу пептидів.

Пептиди ефективно стимулюють вироблення кератину, також позитивно впливають на стан повік без побічних ефектів та негативного впливу на очі та повіки.

Хоча вплив комплексу пептидів для росту вій повністю до кінця не вивчений, дані проведених досліджень показують, що використовувані місцево пептиди стимулюють експресію гена кератину.

Кератин – це білок, який є хімічною основою епідермальних тканин, таких як волосся, нігті, брови та вії.

Зростання волосся і вій можна поділити на три стадії: анаген (активна фаза росту), катаген (фаза регресії), телоген (фаза спокою).

На відміну від волосся на голові вії та брови мають обмежену за часом фазу анагену – 30-45 днів. Це пояснює їхню коротку довжину. Будь-коли в цій фазі знаходяться приблизно 60-80% вій.

Повний цикл життя вій – 3-4 місяці. Тоді як повний цикл життя волосся – від 3 до 6 років.
як отримати густі вії?
Ніхто не сперечається – густі вії надають погляду глибини та загадковості. Принципових протипоказань до засобів для їхньої стимуляції немає. Рівень алергії на них не набагато вищий, ніж на стандартну косметику. А більшість побічних ефектів – наслідок їхнього неправильного застосування. Але в будь-якому випадку при виборі засобу для зростання вій ми завжди повинні керуватися співвідношенням ризику та користі. І, звичайно, важливо не забувати і про те, що на здоров’я та зростання вій впливають неправильне харчування, нестача вітамінів та мікроелементів, стреси, безграмотне зняття макіяжу, неякісна косметика.

    Будь ласка вкажіть зручний для вас час та спосіб зв'язку