icon

Збільшення губ: що потрібно знати?

Як роблять збільшення губ?

Існує кілька методик збільшення губ: без операції (ін’єкційні методи) і хірургічне збільшення губ (хейлопластика). До безопераційних методів відносяться філери і ліпофілінг (збільшення за рахунок введення власного жиру пацієнта), до хірургічних – Булхорн, VY-техніка, техніка «Париж».

  • Філер – це гель, що складається з гіалуронової кислоти. Збільшення губ гіалуронової кислотою супроводжується мінімальною травматизацією тканин, це найпопулярніший метод. Філером коректують форму і об’єм. Результат процедури видно одразу, період реабілітації короткий (2-7 днів). Є ймовірність алергічної реакції на компоненти філера, якщо пацієнт алергік.
  • Ліпофілінг – ще один метод аугментації, під час якого в губи вводять власний жир пацієнта. В цьому випадку відбувається збільшення об’єму губ і омолодження тканин. Процедура вимагає попереднього забору жиру і його обробки перед введенням (чим більш якісна підготовка жирової тканини перед пересадкою, тим довше зберігається ефект збільшення після введення). За вартістю процедура дорожче введення філерів. Проводити дану процедуру має право тільки пластичний хірург, оскільки для процесу забору жиру використовується метод ліпосакції, який проводиться в операційній.

Всі види збільшення губ без ін’єкцій відрізняються більшою травматизацією м’яких тканин і тривалим періодом реабілітації.

  • Булхорн – цим хірургічним методом можна збільшити і підняти верхню губу, скоротивши відстань між верхньою губою і носом. З віком ця відстань збільшується і старить. Проводиться така операція одноразово. Під носом залишаються рубці, які з часом зникають.
  • VY – методика збільшення губ без уколів, яке досягається шляхом вирізання та ушивання тканини верхньої губи. Результат – довічна сексуальна припухлість верхньої губи. Такий метод корекції не підходить людям із збільшеною відстанню між носом і верхньою губою.
  • Техніка «Париж» – різновид методу VY. Дає можливість отримати пишну верхню губу у формі сердечка. За рахунок додаткових надрізів період реабілітації більш тривалий. Вважається найбільш травматичним методом хірургічної корекції губ.

Деякі практикують збільшення губ в домашніх умовах. З цією метою використовую імбир, перцеву м’яту, червоний перець, лимон і інші засоби. Подібне збільшення губ народними засобами призводить до подразнення шкіри і важким алергічним реакціям, які вимагають тривалого лікування у лікаря-дерматолога.

Збільшення губ за допомогою ковпачка часто супроводжується утворенням синців. Ефект збільшення дуже швидко проходить.

Блиски-плампери, до складу яких входять речовини, що стимулюють приплив крові до губ, викликає їх збільшення. Ефект від використання незначний і короткостроковий. Можливі алергічні реакції.

Збільшення губ гіалуронової кислотою в домашніх умовах заборонено. Уколи краси повинен робити тільки лікар-косметолог з глибокими знаннями в області анатомії і професійним рівнем навичок з контурної пластики. Таке збільшення губ вдома небезпечно і загрожує тяжкими ускладненнями.

Збільшення губ ботоксом – це міф в сфері красивих губ. Ботулотоксин призначений для блокування передачі нервового імпульсу в м’язах, надалі відбувається розслаблення м’язів. Як результат розгладжуються зморшки. На збільшення губ ботокс не впливає. Якщо ж ввести ботокс в губи, пацієнт просто не зможе ними ворушити (м’язи губ будуть заблоковані і розслаблені).

Збільшення губ філерами

Існує 2 техніки введення філерів в губи. Перша – лінійна техніка наповнення облямівки губ. Такий спосіб дає можливість підкреслити форму губ і зробити більш чітким їх контур. Друга – техніка «французький поцілунок». Призначена для додання легкої припухлості губ.

Техніка підбирається для кожного пацієнта з урахуванням особливостей будови обличчя і бажаного ефекту. Таким чином досягається природний вигляд губ.

Необхідна кількість філера індивідуальна у кожного конкретного пацієнта. Об’єм підбирається так, щоб було достатньо для необхідної корекції, але і в той же час, щоб губи виглядали природньо і красиво. Мінімальний об’єм препарату становить 0,5 мл.

Одна з найпопулярніших послуг в клініці ANACOSMA – збільшення губ. Ювідерм, Белотеро, Рестилайн Stylage, Teosyal – це все препарати гіалуронової кислоти, які використовуються в корекції губ. Принцип дії і використання у них схожі.

Перевагою філера Белотеро є те, що він не притягує на себе воду. В результаті після введення Белотеро губи практично не набряклі (особливо це важливо тим пацієнтам, хто схильний до набряків). Надалі навіть при великій кількості води в організмі губи не будуть розбухати. Цей препарат вважається найбільш гіпоалергенним.

Невдале збільшення губ будь-яким філером можна виправити введенням спеціального препарату гіалуронідази.

Показання та протипоказання до збільшення губ 

Існують певні показання для проведення корекції губ. А саме:

  • посттравматичні або післяопераційні дефекти;
  • вроджена чи набута асиметрія губ;
  • диспропорція об’єму або ширини губ;
  • вікові зміни об’єму і форми губ;
  • зморшки на і навколо губ;
  • за бажанням клієнта, якщо процедура не призведе до ускладнень і дасть природний результат.

Протипоказання:

  • вагітність і період лактації;
  • наявність відкритих пошкоджень шкіри в зоні введення філера;
  • захворювання згортання крові і прийом антикоагулянтів;
  • алергічні реакції на препарат в минулому;
  • онкологічні захворювання, період хіміо- і променевої терапії;
  • наявність в губах філерів, що не розсмоктуються (в такому випадку введення філера на основі гіалуронової кислоти заборонено);
  • активний запальний процес шкіри (герпес, прищі).

Часті запитання про збільшення губ

Які бувають побічні ефекти збільшення губ?

Процедура досить безпечна в руках лікаря з глибокими знаннями анатомії і за умови використання сертифікованих препаратів, які пройшли дослідження і безпека яких підтверджена (наприклад, Белотеро, Ювідерм та ін.). До можливих побічних ефектів відносяться:

  • некроз тканин;
  • губи «качечкою»;
  • алергічна реакція;
  • деформація губ;
  • гранульома;
  • фіброз (в разі відсутності лікування гранульоми).

Що не можна робити після процедури збільшення губ?

Протягом 3-4 годин після процедури не можна торкатися до губ. Добу заборонено використовувати декоративну косметику. У перші кілька днів після процедури потрібно відмовитися від гарячих страв і напоїв, будь-яких процедур в області губ (крім призначених лікарем), солярію, сауни, басейну, купання в водоймах, активних фізичних навантажень. Необхідно уникати активної міміки, поцілунків, куріння і вживання алкоголю.

Як спати після збільшення губ?

В перші дні після процедури забороняється спати на животі обличчям в подушку.

Через скільки проходить набряк після збільшення губ?

Набряк і синці (в разі їх наявності) після процедури можуть триматися до 7 днів. Це норма. Для кращого відновлення лікар додатково може призначити ліки або процедури. У клініці ANACOSMA після процедури збільшення губ пацієнту видають спеціальний набір медикаментів, які сприяють швидкому відновленню.

Скільки тримаєтсья збільшення губ?

Тривалість ефекту від збільшення губ зберігається від 6 до 12 місяців в залежності від особливостей організму (кожен організм з різною швидкістю виводить введену гіалуронову кислоту, це генетична особливість від природи). Для підтримки припухлості губ необхідно повторити процедуру.

    Будь ласка вкажіть зручний для вас час та спосіб зв'язку